Comfortabele koeien produceren meer en hebben minder problemen (Wageningen Universiteit). Agriflex is een robuust koematras-systeem bestaande uit een 100% rubberen toplaag en elastische Energetic® ecolatex platen. Het rubber is versterkt met een polyester koordlaag. Rubber heeft zijn sterkte als ligboxbedekking bewezen. Deze matras betaald zich terug door grote besparing op  zaagsel, arbeid en dierenarts kosten.

 

Voordelen

  •    De matras blijft veerkrachtig en vervormt niet.
  •    De matras is duurzaam en betrouwbaar.
  •    Koeien staan gemakkelijk op, de mat wordt niet glad.
  •    De toplaag is goed schoon te maken.
  •    Zaagselgebruik is vrijwel niet meer nodig.
  •    Arbeidsbesparend.

Rubber topmat

De topmat is degelijk en bestaat uit 100% rubber. De dikte van de toplaag bedraagt 4 mm. De flexibele toplaag is versterkt door een koordlaag. De koordlaag voorkomt dat de mat gaat uitlopen. De bovenzijde van de topmat is afgewerkt met een weefsel profiel, waardoor optimale grip gegarandeerd is. De rubberen toplaag kan gereinigd worden met een hoge druk reiniger (max. 120 bar vlakstraal).

 

Elastische vulling

De rubberen koematras heeft een elastische Energetic® Ecolatex onderlaag. Energetic® latex bevat een hoog gehalte aan natuurlijk rubber. Het “geheugen” van dit natuurlijke rubber zorgt voor een blijvende, comfortabele elasticiteit. Geen enkel ander materiaal kent een vergelijkbare elasticiteit. Energetic® latex is waterafstotend, schimmel-werend en heeft een bacterie-remmende werking.